1965, İstanbul doğumlu. Almanya’da Arkeoloji alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. Hâlen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Prof. Dr. kadrosuyla öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Troya Kazı Başkanı’dır. Seyyahların Bozcaada ziyaretlerini anlattığı anıları derlediği “Seyyahların İzinden Tenedos’tan Bozcaada’ya” kitabının yazarıdır.
“Schliemann’ın Priamos hazinesi olarak tanımladığı kentler, Depas Amphikifülon’la ilgili buluntular, onun buluntu konteksti, biraz daha modern tarihleme yöntemleriyle, analizlerle ortaya çıktı. Şunu söyleyebiliyoruz; burada özellikle Depas Amphikifülon’un son dönemde yapılan analizler, bunun şarap için kullanıldığı, içindeki analizlerden, şarap kültürünün Troya’dan yaklaşık 4 bin 500 – 5 bin yıllık bir tarihi olduğunu biliyoruz. Daha sonraki dönemlerde de bunun, yani son tunç çağında Homeros Troya’sında, -zaten İlyada’da pek çok kez geçiyor- bu şarap kültürünün, 5 bin yıllık şarap kültürünün devam ettiğini biliyoruz. Ve bana göre bu şarap kültürünün bağlandığı en önemli noktalardan bir tanesi Tenedos, Bozcaada.
Dönüp baktığımızda Troya’daki 5 bin yıllık şarap kültürünün devam ettiği Tenedos’ta, seyyahların anılarında, anlatımlarında abartmadan söyleyebiliriz. Yani Çanakkale Boğazı’ndan İstanbul’a doğru giden ya da tam tersinden İstanbul’dan Ege’ye açılmak için giden bütün seyyahlarda neredeyse bir Troya, iki Tenedos, üç Tenedos’un şarabı sürekli anlatılıyor. Bu yerel şarabın önemi, misket şarabının tadı ve Akdeniz’de farklı limanlara dağıtıldığını çok net bir şekilde görüyoruz. Yani seyyahların binlerden itibaren tüm anılarında şarap önemli bir yer tutuyor.”